НЕСЪВЪРШЕНСТВА

Съвършенство
по твоите стандарти

Паднал клепач

Това състояние може да бъде вродено(птоза) или придобито(псевдоптоза), като при случаите с вродена птоза в някои случаи се съчетава с парализа на горен прав мускул или парализа на всички горни мускули.

Прочети повече

Придобитата Птоза най-често се дължи на: Естествени процеси на стареене, които са причина за отслабване на тъканите около клепача; Слабост на мускула повдигач на горния клепач, резултат от различни заболявания; Тумор, оток, възпалителен процес след операция; Травма, довела до директно увреждане на повдигача на горния клепач или очедвигателния нерв. 

Дали от функционална или естетична гледна точка това състояние има възможност да бъде коригирано чрез няколко метода:

Блефаропластика или лифтинг на клепачите. При нея се изрязва хирургично излишната увиснала кожа.Ако е необходимо се стяга също и мускулът на клепача и се отстраняват мазнини. Разрезът се прави в естествената гънка на очите, за да се минимизира белегът. Операцията е възможно да протича при пълна или локална упойка, като резултатът е едно по отворено око, младежки вид и по стегната кожа в тази зона.Ефектът от тази процедура е траен и се запазва в следващите 10-15 години.

Съществуват и някои неоперативни процедури, които предлагат повдигане на увисналата кожа на клепачите. Добър ефект е видим при терапиите, при които се използва радиочестота, с която се стопяват мастните клетки и се стимулира производството на колаген

Phi Ion plasma therapy- или неоперативна блефаропластика. С помощта на плазма пен и индивидуален еднократен електрод, без да се докосва кожата се правят микро изгаряния под формата на малки точици, които свиват кожата и стимулират производството на колагенови влакна и еластин в продължение на 1 до 3 месеца след процедурата.

 

Гърбица на носа

Доскоро възможно само по оперативен път, то сега има  и други възможности за изправяне на профила и достигане на един добър естетичен резултат. Два от най-разпространените неоперативни методи са мезоконци и филър.

Прочети повече

С конците се издърпва върхът на горе и се получава визуално скъсяване на носа, който придобива по приятна малка форма, както и се изправя гърбица или някаква първоначална неравност. Ефектът е видим веднага и има продължителност около 2 години.

Отпускане на скули

Запълването на липсващи обеми в областта на скулите става с помощта на дермални филъри с висок вискозитет и еластичност, което осигурява трайност на процедурата 1 – 1 , 5 – 2 години. Количеството филър необходим за …

Прочети повече

 постигане на крайният резултат зависи от загубата на меките тъкани и желаният обем на скулите.

Желателно е да се започне с по-малки количества продукт (дори и да не бъде постигнат желаният резултат), за да се даде възможност на филъра да се разпредели равномерно в тъканта, да се намали риска от травмиране и притискане на околните тъкани, както и да се получи по-естествен резултат.

Количество от 0.5 – 1 мл на страна е разумно за първа процедура.След период от 1-2-3 месеца, ако има нужда от повече обем и продукт, процедурата може да бъде повторена.

При самата процедура  филърът се поставя дълбоко върху костта  или в дълбока дерма с игла или с канюла. Само няколко убождания от всяка страна са достатъчни за желаната форма и обем.

След процедурата е възможно да има лека болезненост, чувствителност, подуване, които изчезват в рамките на няколко дни, както и  може да се появи синина, която да обхване и зоната под очите, но обикновено лесно се прикрива с грим.

Венечна усмивка

Венечна усмивка или оголване на венеца при усмивка. Има няколко варианта за корекция на така наречената Gummy smile: Инжекции с ботокс, Гингивопластика, Ортодонтско лечение, Хирургия.
Прочети повече

С конците се издърпва върхът на горе и се получава визуално скъсяване на носа, който придобива по приятна малка форма, както и се изправя гърбица или някаква първоначална неравност. Ефектът е видим веднага и има продължителност около 2 години.

Къса брадичка

В зависимост от анатомията на лицето има различни процедури за постигане на подобрения в тази зона и по-добре изразени очертания на долната челюст.

Прочети повече

Имплантът е единия вариант, който дава най-ясно изразени резултати. Направен от силикон или Gore-Tex и поставен за постоянно по оперативен път, той увеличава размера и издадеността на брадичката.

Филърът е другия вариант, който е неоперативен за уголемяване  и подобряване контура на челюстта. Алтернатива на постоянните импланти, които се поставят в брадичката с операция, тези временни дермални филъри (около 1-2 години) се инжектират в меките тъкани под кожата, за да придадат по-силни очертания на слабата брадичка, да подобрят пропорциите на лицето, да възстановят загубения обем, да изгладят бръчките или да запълнят вдлъбнатината.

Те могат също така да подобрят очертанията на кожата между лицето и шията, да смекчат двойната брадичка и дори да оформят широката брадичка да изглежда по-тясна. Цялата процедура обикновено отнема 20 – 30 минути в зависимост от количеството на използвания продукт.

Двойна брадичка

Има решение и за двойната брадичка може да бъде коригирана, чрез няколко процедури, като: Липосукция, Kybella инжекции, CoolSculpting, също така и Ultherapy.

Прочети повече

С конците се издърпва върхът на горе и се получава визуално скъсяване на носа, който придобива по приятна малка форма, както и се изправя гърбица или някаква първоначална неравност. Ефектът е видим веднага и има продължителност около 2 години.

Тъмни кръгове

Тъмните кръгове под очите могат да бъдат причинени от различни фактори, включително генетика, стареене, липса на сън, дехидратация и алергии.

Прочети повече

Докато някои лечения могат да помогнат за намаляване на появата на тъмни кръгове, важно е да разберете, че те може да не изчезнат напълно. Следват някои ефективни процедури, които могат да помогнат за намаляване на появата на тъмни кръгове под очите:

 1. Химически пилинг: Химическият пилинг може да се използва за премахване на горния слой на кожата, където се появяват тъмните кръгове, разкривайки по-ярка, по-млада кожа отдолу.
 2. Дермални пълнители: Дермалните пълнители могат да се инжектират в зоната под очите, за да се изпълни кожата и да се намали появата на тъмни кръгове.
 3. Лазерно лечение: Някои лазерни лечения могат да помогнат за подобряване на текстурата на кожата и насърчаване на производството на колаген, което може да помогне за намаляване на появата на тъмни кръгове.
 4. Терапия с богата на тромбоцити плазма (PRP): PRP терапията включва инжектиране на собствена кръвна плазма в зоната под очите, което може да помогне за насърчаване на производството на колаген и намаляване на появата на тъмни кръгове.
 5. Блефаропластика: В тежки случаи може да се наложи операция за отстраняване на излишната кожа и мазнини от зоната под очите, което може да помогне за намаляване на появата на тъмни кръгове.

Тънки устни

Тънките устни могат да бъдат коригирани, чрез няколко процедури като: Дермални филъри, Трансфер на мазнини, Импланти за устни или Повдигане на устни.

Прочети повече
 1. Уголемяване на устни с дермални филъри: Инжектирането на дермален филър, като хиалуронова киселина или колаген, в устните може да добави обем и форма, създавайки по-пълен външен вид. Това е нехирургична и минимално инвазивна процедура.
 2. Трансфер на мазнини: Тази процедура включва премахване на мазнини от една част на тялото и инжектиране в устните, за да се добави обем.
 3. Импланти за устни: Изкуствени импланти могат да бъдат поставени в устните, за да придадат обем и форма. Това е хирургична процедура, която изисква анестезия и време за възстановяване.
 4. Повдигане на устни: Тази процедура включва препозициониране на горната устна, за да се създаде по-пълен вид. Това е хирургична процедура, която изисква анестезия

Дехидратация на устните

Дехидратацията на устните може да се коригира с помощта на няколко метода.

Прочети повече
 1. Овлажняващи балсами за устни: Балсами за устни, които съдържат съставки като масло от ший, бадемово масло или пчелен восък, могат да помогнат за поддържане на устните овлажнени и предотвратяване на дехидратация. Важно е да избягвате балсами за устни, които съдържат алкохол, тъй като това може да изсуши устните още повече.
 2. Пийте вода: Поддържането на подходяща хидратация чрез пиене на много вода може да предотврати дехидратацията на устните и кожата.
 3. Ексфолиране: Ексфолирането на устните веднъж седмично с нежен скраб може да помогне за премахване на мъртвите кожни клетки и за по-меки и гладки устни.
 4. Маски за устни: Използването на хидратираща маска за устни веднъж седмично може да помогне за дълбоко овлажняване на устните.
 5. Избягвайте облизването на устните: Облизването на устните всъщност може да ги направи по-дехидратирани, така че е важно да избягвате този навик.
 6. Друг метод за справяне с дехидратиране на устните е поставянето на филър, който възстановява нормалния хидробаланс на кожата и същевременно я стимулира да произвежда собствен колаген. Така релефът на кожата се изглажда, а загубеният обем се възстановява, леко се  увеличават и  контурират устните.