Дермалните филъри са безопасен и ефективен начин да се сдобиете с по-плътни устни. Не позволявайте на тези често срещани погрешни схващания да ви попречат да постигнете визията, за която сте мечтали.

„Процедурите за грижа за кожата са като смяна на масло за вашия автомобил – правете ги редовно.“

Неяснотите около козметичните процедури, дори и неинвазивните като временни инжекции и филъри, все още са доста, въпреки целия напредък, постигнат в областта. Всъщност по-скоро се касае за дезинформация относно целия процес.

мит 1

Дермалните филъри са минимално инвазивно лечение за подобряване на вашите устни. Вероятно ще се появи леко подуване, но следва да отшуми след няколко дни.

За намаляване на отока и синините:

  • Намалете приема на натрий преди и след процедурата.
  • Избягвайте аспирин и други разредители на кръвта.
  • Избягвайте топли и студени напитки.
  • Не използвайте сламки, докато отокът не спадне.

Не забравяйте да се консултирате с лицето, което извършва процедурата, за инструкции за последваща грижа за филъра за устни.

Факт: Филърите за устни са безопасни и не изискват значителен престой за повечето хора.

мит 2

Чували сте, че поставянето на филъри за устни е болезнено. Идеята някой да приближи до устните ви игла изглежда страшна. Истината е, че повечето хора не изпитват много болка.

Може да почувствате лек натиск или дискомфорт, но устните ви ще бъдат почти безчувствени към процедурата.

Факт: Филърите за устни не са болезнени.

мит 3

Един от най-често срещаните митове за дермалните филъри е, че те ще накарат устните ви да спадат като балон. Твърдението е, че след като поставите филъри, ще трябва да ги подновявате постоянно или устните ви ще увиснат.

В действителност филърите увеличават количеството колаген, който тялото ви произвежда в областта на устата. Това ще запази устните ви плътни, дори когато филърите се разнасят. Процесът е постепенен — в зависимост от типа дермален филър, който изберете – може да отнеме от шест месеца до една година.

Факт: Дермалните филъри няма да ви направят устните увиснали или спаднали.

мит 4

Вероятно сте виждали знаменитост или личност в социалните мрежи с гигантски устни. Някои хора харесват този външен вид и това е желан ефект при тях.

Ако не желаете такъв резултат, няма проблем – един умел експерт може да постигне по фин начин по-плътни и естествено изглеждащи устни, като ще вземе форма на лицето ви и се съобрази с вашите естетически предпочитания.

Факт: Дермалните филъри за устни придават естествено изглеждащ обем.

мит 5

Ако се страхувате, че резултатът от филърите няма да ви хареса, не се притеснявайте! Специалистът ще се консултира с вас преди и по време на процеса на поставянето им.

Ако  все пак не сте доволни, имате следните възможности:

  • Ако устните ви не са достигнали желаната плътност, може да направите допълнителна сесия, за да увеличите фино обема.
  • Ако устните са твърде плътни за вашия вкус, изчакайте първоначалният оток да спадне. Често опасенията ви ще изчезнат, когато видите крайния резултат. Ако продължавате да изпитвате дискомфорт от формата на устните, помолете специалиста да ви съдейства и да ги разнесе или изчакайте филърите да се разнесат сами.

Факт: Повечето дермални филъри не са постоянни.